Ο… Λέων του Ηρακλείου αποκαλύπτεται στο Greekfighter.gr (pics)

Μόνο το όνομα του σε προϊδεάζει για έναν άνθρωπο στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων, που ξεχωρίζει για το δυναμισμό του, τις ικανότητες και το ταλέντο του, αλλά και την προσωπικότητά του!

Ο λόγος για τον Κώστα Λέων, τον αθλητή, δάσκαλο και ιδιοκτήτη του «LEON GYM», ο οποίος μέσα από το Greekfighter.gr αποκαλύπτεται και μιλά για τον ίδιο, για το σπουδαίο έργο που επιτελεί και φυσικά για τους μαθητές του, πολλοί από τους οποίους διαπρέπουν και διακρίνονται στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων.


Ο Κώστας Λέων, που πέρασε από το χώρο της πυγμαχίας, ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με το kickboxing, μελετώντας, διαβάζοντας, παρακολουθώντας σεμινάρια και έχοντας ενεργή ενασχόληση τόσο με το κομμάτι της προπονητικής, όσο και με το κομμάτι των αγώνων, μιας και ο ίδιος είναι ακόμη εν ενεργεία αθλητής!


«Τα μαχητικά αθλήματα, αρέσουν πολύ σε όλο τον κόσμο και ειδικά στα μικρά παιδιά. Αυτό συνέβη και σε μένα και μάλιστα σε μια εποχή που αυτά δεν ήταν διαδεδομένα ευρέως. Τα μαχητικά αθλήματα μου προσέφεραν μια διέξοδο και έτσι ξέφυγα από πολλές κακοτοπιές. Γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε ο αθλητισμός μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά και να δώσει νέα κίνητρα στη νεολαία», επισημαίνει ο ίδιος, ο οποίος συμπλήρωσε πως βρήκε στήριγμα εκεί για να γλυτώσει από πάρα πολλά.


«Μόνο καλά μου έδωσε η ενασχόληση με τον αθλητισμό, ως παιδί και ως νέος. Έκανα πολλά ταξίδια, γνώρισα πολύ κόσμο και φυσικά έγινα καλύτερος άνθρωπος. Έμαθα να έχω πειθαρχία, αυτοέλεγχο, καλλιέργησα το ταλέντο μου και ανέδειξα τα προτερήματα που έχω, κάνοντας πρωταθλητισμό. Στοιχεία, τα οποία τώρα προσπαθώ να επικοινωνώ και να μεταδίδω στους μαθητές μου», σημειώνει ο κ. Λέων.
Από τους αγώνες στη… σχολή

Ο Κώστας Λέων, μετά από σειρά αγώνων για χρόνια, είχε αποφασίσει και είχε ασχοληθεί με τη διδασκαλία και την προπονητική, ενώ πριν από περίπου τρία χρόνια άνοιξε το «LEON GYM». Μια απόφαση που ήρθε από τη στιγμή που όπως είπε ο ίδιος, τον αγάπησε ο κόσμος, κάτι που αποδείχθηκε από το πόσο πολύ είχε αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που γυμναζόταν στο χώρο που εργαζόταν, πριν ανοίξει τη δική του σχολή.


Η αγάπη του κόσμου φαίνεται και από το γυμναστήριο «LEON GYM», η πορεία του οποίου είναι συνεχώς ανοδική. Οι γονείς είναι απόλυτα ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα της διδασκαλίας του και από την ανάδειξη των προτερημάτων και του ταλέντου των παιδιών. «Δεν έχει φύγει ούτε ένα παιδί από τη σχολή μας, όσο διάστημα λειτουργούμε. Κάθε παιδί θέλει τον τρόπο του για το πώς θα το προσεγγίσει ο δάσκαλος και πως θα το κάνει να “ξεδιπλωθεί”. Και εμείς αυτό το πετυχαίνουμε».

 

«Κλειδί» για την πορεία του γυμναστηρίου είναι η τακτική που ακολουθεί ο Κώστας Λέων και φυσικά ο τρόπος με τον οποίο περνάει πληροφορίες, αξίες και κανόνες στους μαθητές του. «Πολλοί έρχονται και λένε πως έχουν στόχο μόνο τον πρωταθλητισμό. Αυτό που τονίζω εγώ είναι πως, στόχος κάθε γονέα και κάθε παιδιού, είναι ο μαθητής μέσα από το μάθημα και τις προπονήσεις να γίνει καλύτερος άνθρωπος.

 

Είμαι αυστηρός και αυτό που στοχεύω είναι τα παιδιά να μαθαίνουν τι σημαίνει πειθαρχία, συνεργασία και τήρηση των κανόνων. Τώρα αν προκύψει και ένας αθλητής με εξαιρετικό ταλέντο, που θα μπορέσει μέσα από τη δουλειά να κάνει πρωταθλητισμό, αυτό είναι κάτι πολύ σπουδαίο. Όμως δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός ο πρωταθλητισμός», δηλώνει ο κ. Λέων.
Ο Κώστας Λέων είναι ένας δάσκαλος που θέλει τα παιδιά να βάζουν στόχους. Όπως λέει, όλα τα παιδιά θέλουν να παίζουν αγώνες και να διαπρέπουν. Πρέπει όμως πρώτα από όλα- σύμφωνα με τον ίδιο- τα παιδιά να έχουν στο μυαλό τους την Παιδεία, τη μόρφωση και το σχολείο. «Να κάνουν την προπόνηση, να παίξουν τους αγώνες τους και αν έχουν ταλέντο να το κυνηγήσουν το όνειρο τους. Κάτι δύσκολο βέβαια, ειδικά στην Ελλάδα που δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και τα οικονομικά δεδομένα είναι διαφορετικά. Όχι όμως και ακατόρθωτο».
Ενώ, παρεπιπτοντως, τονίζει πως σε έναν αγώνα «δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, αλλά αυτός που θα κάνει τα λιγότερα λάθη. Εκεί πρέπει να δουλέψουν οι μαθητές, πάνω σε αυτό το κομμάτι για να βγάζουν το 100% και να έχουν καλή ψυχολογία».

Υποδομές στο Ηράκλειο
Μιλώντας στο Greekfighter.gr ο κ. Λέων λέει πως «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο». Συνεπώς αυτό που σημειώνει για το Ηράκλειο, είναι πως υπάρχουν σχολές καλές, όμως οι υποδομές θα μπορούσαν να είναι καλύτερες. «Θεωρώ όμως πως είναι καλό που έχουμε τόσες καλές σχολές και μακάρι να ανοίξουν άλλες τόσες, για να βοηθηθούν ακόμη περισσότερα παιδιά. Γενικά έχουμε καλές υποδομές στο Ηράκλειο, όμως έχουμε πολύ καλύτερους προπονητές», σημειώνει ο γνωστός αθλητής και δάσκαλος.


Επισημαίνει μάλιστα πως η ανοδική πορεία των Κρητικών, φαίνεται από την παρουσία αθλητών και προπονητών όταν μετέχουν σε αγώνες και διοργανώσεις στην Αθήνα, την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.
«Επιτυχίες που έρχονται και είναι πιο σπουδαίες, αν αναλογιστεί κανείς πως οι συνθήκες εδώ είναι δυσμενέστερες και ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγαλύτερος. Άρα αυτό που πετυχαίνουν οι δικοί μας αθλητές είναι μεγαλύτερο κατόρθωμα.
Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει πολλές επιτυχίες ως Κρήτη και από εδώ και πέρα θα βλέπουμε ακόμη περισσότερες επιτυχίες και νίκες “στα μεγάλα σαλόνια”», λέει ο Κώστας Λέων που γνωρίζει τη συνταγή να βγάζει νικητές. Κάτι που αποδεικνύεται από τις διακρίσεις των αθλητών του!


«Έχουμε συνεχή παρουσία σε μεγάλα πρωταθλήματα και φυσικά πολλές διακρίσεις. Οι περισσότεροι αθλητές μου πάνε στα μετάλλια και διακρίνονται, ενώ στο μέλλον θα δούμε ακόμη περισσότερα παιδιά μας να ξεχωρίζουν», καταλήγει ο κ. Λέων που προσκαλεί όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τον κόσμο των μαχητικών αθλημάτων, μέσα από το «LEON GYM» που λειτουργεί στην οδό Στεργίου Σπανάκη 2, στον Πόρο (κοντά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, απέναντι από το 14ο δημοτικό σχολείο).

Στη σχολή λειτουργεί παιδικό τμήμα ( από 5 ως 12 ετών), τμήμα ενηλίκων καθώς και αγωνιστικό τμήμα. Ενώ γίνονται και ατομικές προπονήσεις (personal), κατόπιν συνεννόησης με τον Κώστα Λέων.

 

Ρεπορτάζ: Ανδρέας Κριτσωτάκης