O Μ. Παπαδόπουλος μιλά για τους στόχους του!

Νέος, μορφωμένος και πρωταθλητής Ελλάδος στην πυγμαχία. Αλήθεια πάνε όλ’ αυτά μαζί; Κι όμως πάνε όταν αναφερόμαστε στον 20χρονο Μανώλη Παπαδόπουλο.

Ο πυγμάχος του Παναθηναϊκού επικράτησε στον τελικό των 60 κιλών του Παρασκευά Σταυρόπουλου, της Παναχαϊκής και πήρε για τρίτη συνεχόμενη φορά την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας, που διεξήχθη στο «Π. Σαλπέας» του Πειραιά.

Ο Μανώλης Παπαδόπουλος μάς μίλησε για τους στόχους, τα όνειρά του και ξεκαθάρισε ότι οι πυγμάχοι είναι αθλητές και δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους εκτός γυμναστηρίου.

Πώς βιώσατε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας;

Εγώ προσωπικά ως Μανώλης βίωσα το εν λόγω πρωτάθλημα πολύ δυνατά συναισθηματικά. Ήταν ένα πρωτάθλημα που περίμενα και ονειρευόμουν απ’ όταν ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με την πυγμαχία, οπότε ήταν μοναδική και ξεχωριστή αυτή η εμπειρία, να βρίσκομαι κι εγώ ανάμεσα στους πυγμάχους της Elite.

Πολλοί είπαν ότι η διοργάνωση αυτή ήταν η καλύτερη που έχει γίνει ως τώρα. Συμφωνείτε;

Ήταν μια διοργάνωση όπου οι ιθύνοντες προσπάθησαν να φέρουν αυτό το πρωτάθλημα στα μέτρα και στον τρόπο που διεξάγονται τα πρωταθλήματα πυγμαχίας ανά τον κόσμο. Νομίζω ότι το πλησίασαν κατά μεγάλο ποσοστό. Ειδικά την ημέρα των τελικών όλη αυτή η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στο στάδιο θύμιζε σκηνικά από χολιγουντιανή ταινία.

Πόση ώρα την ημέρα κάνατε προπόνηση ενόψει του πρωταθλήματος;

Η προετοιμασία μου είχε ξεκινήσει μήνες πριν το πρωτάθλημα, από το καλοκαίρι, στην Κρήτη όπου κατοικώ, με δύο προπονήσεις την ημέρα από δύο ώρες τη φορά και κορυφώθηκε το τελευταίο δεκαπενθήμερο πριν την έναρξη στο PAO BOXING CLUB στο “υπόγειο“ της θύρας 5, υπό την καθοδήγηση του αρχιπροπονητή Γιάννη Αϊδινιώτη.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για τη συνέχεια;

Ο βασικός μου στόχος της χρονιάς επετεύχθει! Τώρα συνεχίζω τις προπονήσεις μου ενεργά και τις προκλήσεις με τους στόχους θα… τις βρω στην πορεία. Μέχρι τότε έχει ο Θεός…

Υπάρχει στο μυαλό σας η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες;

Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες είναι κάτι πολύ δύσκολο για τα ελληνικά δεδομένα στην πυγμαχία, αυτό το γνωρίζουμε όλοι που είμαστε στο χώρο. Όμως δεν είναι κι ακατόρθωτο! Όπως έλεγε κι ο κορυφαίος πυγμάχος όλων των εποχών, ο Μοχάμεντ Άλι «Εάν τα όνειρα σου δεν σε τρομάζουν, δεν είναι αρκετά μεγάλα». Είναι το μεγαλύτερο όνειρο κάθε αθλητή, ένα εισιτήριο για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς αγώνες. Οπότε γιατί όχι κι εμένα;

Θεωρείτε ότι η γυναικεία πυγμαχία αρχίσει να «κλείνει» την ψαλίδα με την αντρική;

Παγκοσμίως θεωρώ ότι το επίπεδο των γυναικών είναι ραγδαίως εξελισσόμενο και η ψαλίδα με την αντρική έχει κλείσει σ’ ένα πολύ υψηλό ποσοστό. Τώρα, σε ότι αφορά την Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, υπάρχει ανάπτυξη της γυναικείας πυγμαχίας και εάν λάβω υπόψιν αυτά που είδα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα νομίζω ότι διαθέτουμε αξιόλογες αθλήτριες που έχουν πολύ μέλλον μπροστά τους.

Πολύς κόσμος θεωρεί πως οι πυγμάχοι είναι μόνο για ξύλο, αλλά κρίνοντας από εσάς και τον συναθλητή σας, τον κ. Καλαμάρα, που σπουδάζετε φαίνεται να μην ισχύει αυτό. Τι έχετε να απαντήσετε σε όλους αυτούς που πιστεύουν κάτι τέτοιο;

Οι πυγμάχοι είμαστε αθλητές κι όχι νταήδες. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε αυτά που μαθαίνουμε στο γυμναστήριο σε εξωτερικό χώρο για να βλάψουμε κάποιον εσκεμμένα και να τραμπουκίζουμε τον κόσμο επειδή κατέχουμε την τέχνη. Μόνο για αυτοάμυνα, εάν χρειαστεί. Άρα το ξύλο αυστηρά μόνο μέσα στα ρινγκ και στα γυμναστήρια.

Πηγή: welovesports.gr