Είμαστε όλοι μας κυνηγοί του «τέλειου»

Θέλουμε το τέλειο κινητό, το τέλειο σπίτι, το τέλειο αυτοκίνητο, το τέλειο ρολόι…
Η αλήθεια είναι οτι καλά κάνουμε και θέλουμε το καλύτερο πάντα, είναι στη φύση μας και στο Ελληνικό ταμπεραμέντο μας…

Γράφει ο Δημήτρης Καλαϊτζάκης

Όμως το «καλύτερο» είναι πάντα αυτό που μας πουλάνε για «καλύτερο»;
Αυτή η ερώτηση, οσο αφορά σε υλικά αγαθά, δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία…

 

Όταν μιλάμε όμως για αυτοάμυνα, άρα για προστασία του πολυτιμότερου αγαθού που έχουμε, της ζωής μας, ε τότε οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί και απαιτητικοί!
Τα τελευταία χρόνια, λόγω και της οικονομικής κρίσης, και της εισόδου μεταναστών αλλά και άλλων πολιτικών παραγόντων, έχουμε μια ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας.
Πλέον δεν κοιμόμαστε με ανοικτά παράθυρα, όπως κάναμε οι της γενιάς μου, αλλά κλειδώνουμε 2 και 4 φορές και βάζουμε και έξτρα ασφάλεια, συναγερμό, ασφάλεια στην πόρτα κτλ.
Αυτή η κατάσταση, έχει αναπτύξει μια βιομηχανία, αυτήν της αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας, και όπως ήταν φυσικό, σε οτιδήποτε αναπτύσεται ραγδαία,υπάρχουν και θα υπάρχουν οι επαγγελματίες του είδους και οι «αλεξιπτωτιστές».
Όμως ξαναλέω, μιλάμε για αυτοάμυνα, για άμυνα της ζωή μας, και αυτό ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΛΑΘΏΝ!
Στα πλαίσια της παντελούς έλλειψης Μαρκετιγκ, και επειδή σαν Ελληνες πολλές φορές μας χαρακτηρίζει το φαινόμενο του «ξερόλα», δεν λείπουν και αυτοί που πλασάρουν ως αυτοάμυνα και ως τέλειες μεθόδους αυτοπροστασίας,με συστήματα αμφιβόλου προελεύσεως και τεχνικές αμφιβόλου εφαρμοστικότητας, που όμως είναι πάρα πολυ ελκυστικές κατα την παρουσίασή τους!!!
Αυτό είναι πάρα πάρα πάρα πάρα πάρα πολύ επικίνδυνο!!!

Γιατί «εκεί εξω», ο υπό την επήρεια ουσιών νεαρός, ο μεθυσμένος, ο τσαντάκιας, ο βιαστής, ο ληστής ,ο απαγωγέας και ο διαρρήκτης, που δεν δίνει δεκάρα για τη ζώή σου αλλά ίσως δεν δίνει δεκάρα και για τη δική του τη ζωή, δεν θα σε περιμένει να εφαρμόσεις στο δικό σου τέμπο τις τεχνικές που έμαθες και εντυπωσίασες τους θεατές του θεάτρου, αλλά είναι ενα κτήνος που θα σε χτυπήσει αλύπητα, θα σου προβάλλει οση αντίσταση δεν μπορείς να φανταστείς και δεν θα διστάσει να σου χώσει το μαχαίρι πολλές φορές στην κοιλιά προκειμένου να διαφύγει!!!
Γι αυτό, σας παρακαλώ, πρίν αποφασίσετε οτι η τεχνική αυτοάμυνας που επιλέξατε, είναι «τέλεια», δοκιμάστε την!!!
Δοκιμάστε την με το μάξιμουμ της αντίστασης και όχι στατικά στο γυμναστήριο!!!
Αν πάλι αυτό που επιλέξατε είναι ένα μαχητικό άθλημα ή μια παραδοσιακή πολεμική τέχνη, και το ζητούμενο σας είναι η σωματική άσκηση, η ευεξία και η υγεία, τότε οποιαδήποτε επιλογή σας μάλλον θα είναι σωστή, εφόσον απευθύνεστε σε έναν εξειδικευμένο εκπαιδευτή!!!

 

Facebook : KHALO COMBAT SYSTEMA