Ενα καταπληκτικό σεμινάριο έγινε στα Χανιά με τον Braulio Estima (pics)

Ένα εκπληκτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε το περασμένο διήμερο στα Χανιά υπό την αιγίδα της Gracie Barra Crete και του καταξιωμένου δασκάλου κου Αντώνη Καπαδουκάκη, με καλεσμένο για να διδάξει τον παγκόσμιο πρωταθλητή Braulio Estima.

«Το σεμινάριο αυτό (το οποίο κατά τη γνώμη μου ήταν το καλύτερο που έχω συμμετάσχει ποτέ) τα είχε όλα:
1) έναν Braulio Estima κυριολεκτικά από άλλο πλανήτη, ο οποίος με το κέφι του, την αστείρευτη ενέργεια, την τεχνική του κάρτιση και τον μοναδικό τρόπο διδασκαλίας του μας κέρδισε όσο ποτέ.
2) προπόνηση no-gi για πρώτη φορά στην ομάδα μας από τον Braulio ο οποίος θεωρείται ένας από τους σπεσιαλίστες του είδους παγκοσμίως.
3) τις 2 πρώτες απονομές Μαύρων ζωνών της Gracie Barra Crete .
Ευχαριστούμε πολύ τον Δάσκαλο Αντώνη Καπαδουκάκη για την άψογη διοργάνωση και την φιλοξενία, τον Master Braulio Estima για τις γνώσσις που μας προσέφερε, και όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της ομάδας που στηρίζουν αυτές τις εκδηλώσεις», αναφερει η σχετικη ανακοινωση.
Τασος Λουφαρδάκης

Την ίδια ώρα είχαμε και μια απονομή βαθμού με ξεχωριστό ενδιαφέρον!

«Μετά από 15 χρόνια ενασχόλησης με το bjj κατόπιν εισήγησης του Δασκάλου Αντώνη Καπαδουκάκη και της σύμφωνης γνώμης του Μaster Braulio Estima μου απονεμήθηκε ο βαθμός της Μαύρης ζώνης.
Είναι μία από τις πιο σημαντικές και ευτυχέστερες στιγμές της 37χρονης καριέρας μου στις πολεμικές τέχνες, τόσο σαν αθλητής όσο και σαν Δάσκαλος, αλλά και γενικότερα στην προσωπική μου ζωή, αφού το bjj είναι μία από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές πολεμικές τέχνες.
Ευχαριστώ πολύ τον Δάσκαλο, φίλο και συνοδοιπόρο Αντώνη Καπαδουκάκη στον οποίο χρωστάω πολλά γιαυτό που είμαι σήμερα, τον Master Braulio Estima που με τίμησε απεριόριστα απονέμοντας μου την Μαύρη Ζώνη, η οποία κάθε φορά που θα τη φοράω θα μου θυμίζει όλες τις φορές που πόνεσα, απογοητεύτηκα, κουράστηκα, έκανα tap, αλλά δεν το έβαλα κάτω και συνέχισα…

Αλλωστε όπως έχει πει κάποιος η μαύρη ζώνη δεν είναι τίποτε άλλο από μια άσπρη που δεν τα παράτησε ποτέ…Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους μαθητές που πέρασαν από τα χέρια μου και ειδικότερα σε αυτούς που τα τελευταία 2-3 χρόνια με στηρίζουν ηθικά και υλικά και οι οποίοι εκτός από μαθητές είναι και συναθλητές συμβάλλοντας αποφασιστικά στην πρόοδό μου. Παιδιά είμαι υπερήφανος που είσαστε μαθητές μου και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου να σας βοηθήσω να φτάσετε εκεί που μπορείτε και ίσως και λίγο παρακάτω (αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα σας λιώσω) .Συγχαρητήρια και στον συναθλητή Ηλία Καπαδουκάκη για την προαγωγή του στην Μαύρη ζώνη, και σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες της Gracie Barra Crete οι οποίοι προήχθησαν αντίστοιχα στους βαθμούς τους οποίους άξιζαν…ΟSSS!!», αναφερει ο κ. Λουφαρδάκης με ανακοινωση στο facebook