Οταν ο Κωστής Δαμαβολίτης κοντραρίστηκε με το Μιχάλη Ζαμπίδη (pics+vid)

Ενα σπάνιο βίντεο ντοκουμέντο φέρνει στο φως το greekfighter.gr στο οποίο μπορεί κανείς να παρακολουθήσει την μονομαχία του Κωστή Δαμαβολίτη με το Μιχάλη Ζαμπίδη!

Μια μονομαχία που πραγματοποιήθηκε το 1997 στην Πάτρα, με τον Κωστή Δαμαβολίτη να είναι 22χρονών και το Μιχάλη Ζαμπίδη 18χρονών!

e7 g1 re1

Οπως μπορεί να δει κανείς από το συγκεκριμένο βίντεο, ο Μιχάλης Ζαμπίδης, είχε ήδη φτάσει σε επίπεδο…κορυφής, αν και νεαρός στην ηλικία. Ομως στη συγκεκριμένη…τιτανομαχία τα βρήκε σκούρα, απέναντι σε έναν καλά ψυχωμένο και διαβασμένο Κωστή Δαμαβολίτη, ο οποίος στάθηκε πολύ καλά υπό τις οδηγίες του Θανάση Βουλγαρίδη, χάνοντας τελικά στα σημεία!

Ο πολύ γνωστός δάσκαλος του Ηρακλείου, μίλησε greekfighter.gr 20 χρόνια μετά για τον αξέχαστο αγώνα

Σημειώνεται ότι το βίντεο αυτό είχε μείνει στα συρτάρια από την ημέρα που παίχτηκε ο αγώνας παρά το γεγονός ότι είχε μεταδοθεί ζωντανά από το Filmnet.

«Μετα από χρόνια και έπειτα από τις παραινέσεις του πρώτου μαθητή που είχα, του Ευριπίδη Δεσποτάκη, αλλά και του βοηθού μου του Νίκου Κουνάδη, αποφασίσαμε να βγάλουμε αυτό τον αγώνα στη δημοσιότητα. Και θα ακολουθήσουν και κάποιοι άλλοι ακόμη.

Στον αγώνα μου με το Μιχάλη Ζαμπίδη, στη γωνία μου είναι ο δάσκαλος μου ο Θανάσης Βουλγαρίδης. Ηταν ο πρώτος επαγγελματικός μου αγώνας. Ηταν 5 δίλεπτοι γύροι και είχαμε ένα πολύ δύσκολο έργο γιατί ο Ζαμπίδης τότε ήταν ήδη καταξιωμένος. Είχε ηδη 75 αγώνες (74 νίκες- 61 νοκ αουτ) ενώ εγώ είχα 6 αγώνες (4 νίκες -2 ήττες). Καταφερα όμως με την καθοδήγηση του δασκαλου να πετύχω το σκοπό μας που ήταν να κάνουμε μια καλή εμφάνιση. Να βγάλουμε ολόκληρο τον αγώνα και να χάσουμε στα σημεία. Όπως και έγινε.

Ο κεντρικός άξονας αυτής της επιτυχίας ήταν ο δάσκαλος μου, του οποίου ακολουθησα τη συνταγή του και έκανα ενα παιχνίδι στρατηγικής και όχι επιθετικό».

Απολαύστε τον αγώνα: